Категории

Мрежови соларни инвертори

В този раздел е представена богата гама мрежови соларни инвертори на марката Afore. Изборът ви може да се определи от типа на работа на инверторите, както и от специфичните технически параметри на отделни модели. Всеки аспект от работата на тази група преобразуватели отговаря на нуждите на широк кръг потребители. Те се отличават с до 98% ефективност.

Инверторите ни позволяват гъвкава конфигурация, така че да се адаптират към дори най-тежките условия на работа, за да предоставят надеждни On-Grid решения. Устройствата от двупосочната HNS серия за съхранение на Afore могат да се използват както в on-grid, така и в off-grid PV системи. Въз основа анализ на голямо количество данни, е интегрирана Smart Energy платформа, осигуряваща добри икономични ползи за ползвателя.

Кои са предимствата на мрежовите фотоволтаични системи?

Както показва практиката, най-рационалното решение за осигуряване на енергийна ефективност на вашия дом или бизнес обект са соларните електроцентрали, базирани на мрежови инвертори. Те са свързани с обществената електропреносна мрежа, и работят без използване на батерии.

При този метод излишъкът от произведената електроенергия се генерира в общата мрежа за продажба на държавата по програма "преференциална тарифа". Ако, да речем, във вашия случай мощността, генерирана от системата е по-малка или равна на потреблението, то на вас не ви е нужен мрежови инвертор.

Съществуват поне няколко ползи от използването на фотоволтаични централи, базирани на мрежови инвертори. На първо място, цената на на мрежовия инвертор заедно с ограничителя за генериране на Anti-reflux Box е два пъти по-ниска от цената на автономния off-grid модел. Освен това не се налага да купувате акумулаторни батерии. Така ще намалите цената за инсталация на соларната система с около 40-50%.

Системите, базирани на мрежови инвертори ви позволяват да намалите с до 50% сметките си за ток във слънчевите сезони. Все пак тук изчисленията са индивидуални, в зависимост от количеството консумирана мощност и производителността на фотоволтаичните панели. И най-важното - за да работи ефективно вашата соларна система, преди да решите да я инсталирате, се консултирайте със специалист.

Нашите експерти са готови да ви съдействат с полезни насоки относно избора на On-grid инверторно устройство.