Категории
Мрежов трифазен соларен инвертор Afore 5kW ATON BNT005KTL - 2 MPPT, WI-FI мониторинг, DC Switch, LCD​

Мрежов трифазен соларен инвертор Afore 5kW ATON BNT005KTL - 2 MPPT, WI-FI мониторинг, DC Switch, LCD​

Производител:Afore new energy
Модел: Afore 5kW ATON BNT005KTL
В наличност
  • 1,500.00лв. 2,060.00лв.   -27%

Доставката до всяка точка на България.
Опция преглед и тест.
Срок за доставка от 1 до 3 работни дни след обработване на поръчката.
Монтаж
Сервиз
  • Експресна доставка
  • 100% Гарантирано Качество
  • Безплатна Консултация
  • Лесно Пазаруване

Мрежов трифазен соларен инвертор Afore 5kW ATON BNT005KTL - 2 MPPT, WI-FI мониторинг, DC Switch, LCD​

Трифазните мрежови инвертори от серията Afore BNT са предназначени за приложения в жилищни и малки търговски фотоволтаични системи с мощност от 3kW до 25kW. Всички модели имат корпуси с алуминиева структура, която е анодизирана, с увеличена издръжливост и ефективно предотвратява корозията. Снабдени с външни индуктори, инверторите от тази серия могат да осигурят ефективно разсейване на топлината, което значително подобрява надеждността и удължава живота на инверторите.

Комуникационните инструменти са чрез Wi-Fi модул (може да се промени на Ethernet / GPRS). Проверете състоянието на системата по всяко време и навсякъде чрез онлайн портал или APP (приложение).

Слънчевите инвертори са важна стъпка в поддържането на балансиран поток от енергия между слънчевата мрежа, дома и конвенционалната мрежа. В края на краищата повечето слънчеви системи са проектирани да поддържат и минимизират използването на конвенционално електричество, а не да го заменят изцяло.

Вашият мрежов трифазен соларен инвертор може да наблюдава потока на електроенергия между вашата слънчева мрежа и вашия дом и между вашия дом и обикновената мрежа. Когато вашата слънчева мрежа произвежда достатъчно енергия, тя не черпи от традиционната мрежа; когато мощността спадне, тя поглъща енергията, необходима за работата на вашия дом.

 За компанията производител:

Afore New Energy Technology (Shanghai) Co., Ltd., разположена в Шанхай, Китай, е специализирана компания за фотоволтаични инвертори. Компанията Afore е специализирана в предоставянето на трансформиращи решения и управление на капацитета на соларни инсталации, производство и продажба на фотоволтаични инвертори. Afore разполага с първокласно оборудване и международен екип за изследвания и разработки. Основната дейност е осигуряване на високо качество и надеждност на мрежови преобразуватели и енергийни системни решения за задоволяване на нарастващото търсене на електроенергия. Представените фотоволтаични инвертори се характеризират с висока ефективност при пълно натоварване, висока надеждност и удобен за потребителя интерфейс. Максималната ефективност на нашите инвертори е 98%. Удобен монтаж и интерфейс, професионален дизайн - гарантира надеждност, дава на семейството инвертори Afore конкурентно предимство за клиенти от целия свят.

Спецификации:

DC входни характеристики
Макс. DC мощност, (W)7500
Макс. DC напрежение, (V)1100
Номинално напрежение, (V)620
Обхват на постояннотоково напрежение MPRT, (V)150-1000
MPPT диапазон на напрежение при пълна мощност, (V)200-850
Начално напрежение, (V)150
Максимален ток, (A)15 x 2
Ток на късо съединение на фотоволтаичния модул, (A)25 x 2
Брой MPPT2/2
AC изходни характеристики
Макс. AC мощност, (W)5500
Номинална мощност на променлив ток, (W)5000
Макс. променлив ток на изхода, (A)8.5
Номинално напрежение, (V)

3P+N+PE / 3P+PE 220/230

Номинална честота на променлив ток, (Hz)50/60
Фактор на мощността1 по подразбиране -0,8 ~ + 0,8
Изходен ток THD<3%
Други характеристики
Консумирана мощност през нощта, (W)<1
Максимална ефективност, (%)98.30 %
Ефективност в евро, (%)98.00 %
DC обратна полярностда
Мониторинг на изолационното съпротивлениеда
Защита от късо съединениеда
Защита на изхода срещу твърде високо променливо напрежениеда
Защита от вирусида
Откриване на остатъчен токда
DC защита от пренапрежениеда
Термична защитада
Вграден DC превключвателда
Размери (mm)510 x 370 x 167
ВодоустойчивостIP65
Температурен диапазон, (°С)-25 ~ + 60
Диапазон на влажност, (%)0-100%
ТипологияБез трансформатор
Комуникация

RS485, WiFi, Ethernet (по избор)

ОхлажданеКонвекция
Максимална височина, (m)4000
Тегло16 килограма
Сертификати и стандартиEN/IEC 61000-6-2, EN/IEC 61000-6-3, EN61000-3-2, EN61000-3-3, EN61000-3-11, EN61000-3-12, IEC 60068, UL1741, EN62109, IEEE1547, CSA C22, EN50549, VDE4105, VDE0126, RD1699, ABNT NBR16149 & 16150, AS4777.2, NB/T32004, G98/G99, IEC61727

Гаранция: 5 години (С възможност да бъде удължена до 10г.)

Инсталационна бележка:


Видео:Трифазният мрежови соларен инвертор Afore 5kW ATON BNT005KTL е предназначен да преобразува ефективно постоянния ток, генериран от соларните панели, в използваем променлив ток за жилищни и търговски приложения. С изходна мощност от 5 kW, той попада в обхвата на устройствата, подходящи за средно големи инсталации, особено такива, изискващи трифазно разпределение на мощността.

Основни възможности

Сред най-важните свойства на този инвертор е двойната MPPT (Maximum Power Point Tracking) способност. Тази функция позволява на инвертора независимо да оптимизира изходната мощност от два отделни масива от соларни панели, като максимизира добива на енергия дори в ситуации, когато панелите са обърнати в различна ориентация или изпитват различни нива на засенчване. Тази гъвкавост подобрява цялостната производителност и ефективност на системата, гарантирайки по-високи енергийни добиви през целия ѝ живот.

Включването на възможности за наблюдение чрез Wi-Fi свързаност е друг забележителен аспект на инверторите Afore. Потребителите могат дистанционно да наблюдават работата на своята соларна система чрез приложение за смартфон или уеб портал, както и да получат информация в реално време за производството на енергия, ефективността на системата и всички потенциални проблеми, които могат да възникнат. Тази функционалност позволява проактивна поддръжка и оптимизация, гарантирайки, че системата работи с максимална производителност.

Безопасност и удобно поднесени данни на LCD дисплей

Безопасността е приоритет в соларните инвертори Afore и 5-киловатовият ATON BNT005KTL не прави изключение с вградения си DC превключвател. Превключвателят позволява лесно изолиране на DC частта на системата по време на поддръжка или извънредни ситуации, повишавайки безопасността на монтажниците и персонала по поддръжката. Добавянето на тази функция опростява процедурите по инсталиране и обслужване, намалявайки времето за прекъсвания и гарантирайки спазването на правилата за безопасност.

Инверторът е оборудван с LCD дисплей, осигуряващ локално наблюдение и управление директно от устройството. Дисплеят предлага информация за текуща изходна мощност, състояние на системата и всякакви съобщения за грешка, което позволява на потребителите бързо да оценят ефективността на своята соларна инсталация, без да е необходим достъп до платформи за отдалечен мониторинг.