Категории

Хибридни соларни инвертори

Този раздел ще ви помогне да намерите подходящия за вашите нужди хибриден соларен инвертор. В каталога ни са представени монофазни и трифазни инвертори тип Hybrid на Afore. Устройствата са с висока ефективност – до 98%, подходящи за домашни фотоволтаични системи и индустриални инсталации. Интегрираната Smart Energy платформа ви гарантира икономично управление на произведената енергия.

Какво представлява инверторът Хибрид?

Инверторът е един от основните компоненти на фотоволтаичната система. Той преобразува постоянния ток, получен от соларните панели, в променлив ток, подходящ за домашна употреба или доставка в мрежата.

Разбира се, получаваният от батериите ток може да се използва и без преобразуване, за консуматори, които не изискват променлив ток - осветление, помпи и т.н. Но все пак повечето домакински уреди, лампи и оборудване работят на променлив ток с напрежение 220V, а в някои случаи: 380 волта.

Съвременните инвертори имат редица функции, които ви позволяват да подобрите ефективността на соларната система, да контролирате зареждането / разреждането на батериите, да регулирате захранването на напрежението в различни часове на деня и т.н. Добрите разработки Afore са съвместими със системите интелигентен дом.

Инверторите за фотоволтаици се делят на три вида: автономни, мрежови и хибридни. Хибридът е най-популярният от трите, поради своята разгъната схема на работа. Той съчетава работата на другите два вида преобразуватели. Тоест, може да работи с акумулаторни батерии, но също и да прехвърля излишната енергия в общата ел мрежа.

Следователно системата, която използва хибриден инвертор, може да работи в режим на пълна липса на електричество от мрежата, а също и като доставя излишната енергия в мрежата на „зелена тарифа“. Това е най-гъвкавият тип соларен инвертор. Той може да работи като мрежови, а при прекъсване на електроподаването ще захранва дома ви от батерии.

Най-важният критерий при избора на хибридни соларни инвертори е тяхната ефективност. Тя трябва да е поне 95% тъй като ефективността на слънчевата електроцентрала в различни часове на деня и облачно време директно зависи от инвертора. Инверторите Hybrid на Afore са с 98% ефективност.