Категории

Соларни инвертори

Тази категория е идеалното място за покупка на соларен инвертор, съвместим с вида на вашата фотоволтаична система. Продуктите ни са дело на китайската марка Afore - водещ доставчик на богата гама струнни инверторни устройства за съхранение. Продукцията на марката се използва ефективно в Европа, Австралия, Китай, Индия, Япония, Северна и Южна Америка.

Ние предлагаме монофазни и трифазни високоефективни фотоволтаични струнни инверторни решения за съхранение на слънчева енергия с капацитет от 1kW до 60kW. Ще ви съдействаме с полезни съвети и изчерпателна информация, за да изберете високоефективна фотоволтаична инверторна система за домашни и all-in-one инсталации.

Каква е ролята на инвертора във фотоволтаичната система?

Инверторът е ключов елемент на фотосоларната система. Без него нормалното използване на оборудването и захранването на електрическите уреди е невъзможно. Основната му задача е да трансформира постоянния ток, генериран от PV панелите, в променлив ток, необходим за работата на ел оборудването, тъй като е невъзможно то да се захранва директно с електрическата енергия, произведена от модула.

Индикаторите за мощност на съвременните преобразуватели за слънчеви електроцентрали за домашно и промишлено производство варират в диапазона 0,25–8,0 kW.В каталога на онлайн магазина ни ще намерите надеждни инвертори с изгодни цени и различни мощности. Продуктите ни са създадени от водещ производител – китайската компания Afore.

В каталога ни са представени монофазни и трифазни модели, затова е необходимо изборът на типа устройство и неговите параметри да се съгласува със специалист. За да елиминирате риска от грешки, можете да се консултирате и със специалистите в нашата компания. Те ще ви помогнат да изберете най-добрия хибриден или автономен модел за вашите нужди.

Особености на дизайна

Сред изобилието от соларни инвертори, предлагани на световния пазар, вие сте задължени да изберете този модел, който отговаря най-добре на вашите цели. Това налага да познавате добре конструктивните особености, принципа на работа и схемата на свързване на различните типове устройства. Като технология, инверторът включва комплекс от функционално важни елементи, сред които:

  • Нискочестотен адаптер - диоди и токоизправител;
  • Варикап - функционира благодарение на триоди с проводимост над 4 микрона;
  • Динистори, осигуряващи чувствителност на устройството;
  • Покритие;
  • Непрекъсваемо захранване - присъства в повечето модели.

Моделите с непрекъсваемо захранване са отлично решение в случай на аварии или прекъсвания на тока по някаква причина. Конструкцията на модула за непрекъсваемо захранване включва микроконтролер за контрол на нивото на напрежението в мрежата. Той е необходим, когато основното електрозахранване е спряно - сензорът ще даде сигнал за стартиране на системата за аварийно захранване.

Някои модификации на енергийните преобразуватели за слънчева електроцентрала са оборудвани с вентилатор, който работи безшумно в няколко режима. Това допълнение прави устройството по-функционално, но и увеличава цената му. При необходимост някои видове инвертори могат да се комбинират в мощни индустриални трифазни агрегати.

Какви видове съществуват днес?

Съвременният пазар предлага различни видове инвертори за соларни панели. Те се различават спрямо принципа си на работа и специфичното им предназначение. В каталога ни са представени всички съществуващи днес варианти, което ви гарантира, че ще откриете идеалната за нуждите ви разработка.

Като вид инверторите биват:

Автономни. Те осигуряват преобразуване на електрически ток през веригата на акумулатора. Най-мощните представители на тази категория са модели с показатели до 0,008 mW. Такова разнообразие от модификации ви позволява да изберете най-добрия вариант за всякакви обстоятелства. Когато избирате, обърнете внимание на характеристиките на автономните инвертори за соларни системи, особено на тяхната чувствителност към падане на напрежението. Дайте предпочитание на продукт с резерв на мощност.

Синхронни. Те имат свойството да съхраняват електричество в батериите и ви позволяват да пренасочвате излишния генериран ток към централната електрическа мрежа. В обратния случай, ако нормите за потребление на електроенергия от домакинството са по-високи, отколкото може да осигури слънчевата система, необходимият ток ще бъде получен и от генератора, и от общата мрежа.

Многофункционални (хибридни) соларни инвертори, чиито цени са по-високи. Тази разновидност се приема за най-ефективният тип устройства днес. Те съчетават възможностите на автономни и синхронни (мрежови) модификации, но цената им е доста висока.

Според формата на изходния сигнал можете да изберете варианти на инвертор за фотоволтаик със със следния тип сигнал:

Синусоидални - осигуряват защита на електрическите уреди от внезапни спадове на напрежението;

Правоъгълни - подходящи за осигуряване на производителност на осветителни лампи, те са евтина разновидност;

Псевдосинусоидални - хибридни евтини устройства, които съчетават възможностите на първите два вида.

Този параметър влияе пряко както на цената на преобразувателя, така и върху неговата функционалност.

На какво да обърнете внимание при избора на инверторно устройство?

Когато избирате преобразувател за фотоволтаична система, експертите препоръчват да се обърне внимание на няколко ключови параметри. Сред тях са:

Входно напрежение. Индикаторът на този параметър трябва да се изчисли, като се вземе предвид мощността на системата. Високите стойности могат да влошат производителността на изходния преходен етап. Най-добрият вариант би бил 12 V за консуматори с натоварване под 600 W, 24 V - до 1,5 kW, а продуктите от 48 V са подходящи за инсталации над 1,5 kW.

Номинална и пикова мощност. Номиналните показатели в теоретичните изчисления са сумата от натоварванията, които предоставят всички потребители. На практика обаче мощността трябва да се избира въз основа на максималното възможно натоварване.

Форма на изходното напрежение. Изходното напрежение може да бъде синусоидална, квази-синусоидална или квадратна вълна. Най-добрият вариант за мрежов инвертор за соларна система е първият вид, тъй като е съвместим с широка гама от домакински уреди.

Тегло. Този параметър е относителен, но косвено все пак показва качеството на компонентите. Евтините продукти в повечето случаи ще бъдат по-леки, тъй като работят с безтрансформаторен механизъм за свързване. По време на максимално натоварване обаче, стойностите на преходния ток стават много високи и преобразувателят се поврежда. Ето защо е по-добре да се даде предпочитание на по-тежките модели.

Охладителна система. Наличието на активен охлаждащ модул в класическия и хибридния инвертор за фотоволтаици предотвратява повредата на оборудването в случай на прекомерно нагряване. Охлаждането също така предпазва от претоварвания и къси съединения.

Защо да закупите инвертора от нас?

Нашият онлайн магазин ви дава удобен достъп до висок клас инвертори за фотоволтаици на разумни цени. Възможността да закупите онлайн висококачествено оборудване на престижна марка е валидна за цялата страна. От нас ще получите също навременна професионална консултация от специалист с изчисляване на необходимите параметри на устройството.

За да намалите времето за преглед на продуктите, можете да използвате филтрите на сайта ни, които ще ви отведат към разработките, които ви интересуват. За удобство на клиентите сме интегрирали функционален интерфейс, който ви позволява да сортирате продуктите спрямо вид, модел и цена.