Категории
Двойно регулируема планка за монтиране на соларни панели върху керемиден покрив - Цинк

Двойно регулируема планка за монтиране на соларни панели върху керемиден покрив - Цинк

Производител:Afore new energy
Модел: Tile L
В наличност
  • 12.00лв. 18.00лв.   -33%

Доставката до всяка точка на България.
Опция преглед и тест.
Срок за доставка от 1 до 3 работни дни след обработване на поръчката.
Монтаж
Сервиз
  • Експресна доставка
  • 100% Гарантирано Качество
  • Безплатна Консултация
  • Лесно Пазаруване

Двойно регулируема планка за монтиране на солани панели върху керемиден покрив

Планката е произведена от поцинкован метал с високо съдържание на цинк, което придава специална устойчивост. Приложения намира в монтиране на слънчеви панели на керемидени покриви, много е здрава и с голяма устойчивост във времето. 

Размери:

  • Дъно = 60 x 140 x 4 mm
  • Огъната страна = 25 x 4 mm
  • Монтажна височина = 150 mm

Нашият сайт ви предлага всички необходими детайли за инсталиране на фотоволтаични системи, включително широка гама планки за соларни панели. Можете да закупите двойно регулируема планка с поцинковано покритие, което повишава антикорозионните свойства на метала и удължава работния му живот на открито.

Характеристики и свойства на продукта

Планката е важна част от крепежните елементи, използвани при монтаж на PV модули върху керемидени покриви. Тя позволява фиксиране на панелите в правилна позиция. Поради невъзможността водачите да се фиксират директно върху керемидите, при изграждане на конструкцията се използват специални планки, които позволяват да се използва опората под керемидите, без същите да бъдат повредени.

По този начин е възможно да се комбинира инсталирането на соларна система със запазване на съществуващия тип покрив. Основните изисквания към двойно регулируемата планка за монтаж на соларни панели на керемиден покрив са надеждност и издръжливост. Планката, която ви предлагаме, отговаря напълно: тя е гарантирана за минимум 25 години, изработена от здрав поцинкован метал, устойчив на ултравиолетова радиация, влага и механично въздействие.

Крепежни елементи за монтаж на фотоволтаични панели

Сред важните фактори, които осигуряват дълговечността на соларната система, са крепежните елементи, използвани за монтаж на PV панелите - система, която ви позволява да осигурите правилната позиция на всички елементи.

Оптималният вариант за използваните крепежи трябва да се избере индивидуално за конкретните условия на инсталиране на панелите, защото само така ще се осигури пълна надеждност и дълготрайност на носещата конструкция, независимо от външните условия.

Като цяло, крепежите, използвани за инсталиране на слънчеви панели, могат да бъдат разделени на две основни групи:

  • За наземен монтаж;
  • За монтаж върху покрив.

Инсталирането на слънчеви панели обикновено се извършва там, където ще бъде най-рентабилно, така че първо се проверява покривът като опция, тъй като ще изисква най-малко финансови инвестиции. За съжаление не винаги е възможен монтаж на фотоволтаични панели на покрив с керемиди.

Има толкова много покриви, които дори не са идеални, а просто близки до необходимите параметри, а площта им в повечето случаи е значително по-малка от необходимата за инсталиране на цялото фотополе. Ето защо наземният монтаж често се разглежда като единствената налична опция или като задължително допълнение към монтирането на слънчеви панели на покрива.

Основното предимство на покривния монтаж е, че покривът вече съществува и изисква много малко метални конструкции за правилното фиксиране на соларните панели. Ако покривът на сградата поне приблизително отговаря на изискванията за инсталиране на соларна система, той определено трябва да се използва за тази цел!

Като основен материал може да се използва алуминиев профил или поцинкован профил за соларни панели, който напълно отговаря на изискванията за натоварване и устойчивост на околната среда. Закупуват се и необходимия вид и брой планки за фотоволтаични панели, които е редно също да бъдат поцинковани.

Самият дизайн на такъв крепеж може да се различава значително в зависимост от характеристиките на съответния покрив. Така например на плосък покрив допълнително ще трябва да се осигури необходимото ниво на ъгъла на наклон, което ще изисква малко по-високи разходи. В същото време решението за монтаж на фотоволтаични панели на покрив позволява да се сведат до минимум разходите за инсталацията на системата.