Категории
Метална конструкция за соларни паркове

Метална конструкция за соларни паркове

Производител:Afore new energy
Модел: KWW-002
В наличност
 • По запитване

Доставката до всяка точка на България.
Опция преглед и тест.
Срок за доставка от 1 до 3 работни дни след обработване на поръчката.
Монтаж
Сервиз
 • Експресна доставка
 • 100% Гарантирано Качество
 • Безплатна Консултация
 • Лесно Пазаруване

Металната конструкция за соларни паркове KWW-002 е система за монтаж на фотоволтаични панели на земята, в която модулите са разположени във вертикална, двуредова ориентация.

За производството на системата е използвана конструкционна стомана S350GD, която гарантира най-добро качество и съотношение здравина/цена.

Конструкцията е покрита със специално антикорозионно покритие PosMAC. Тази смес от цинк, магнезий и алуминий осигурява до 10 пъти по-голяма устойчивост на корозия от горещо поцинкованата стомана.

Конструкцията KWW-002 се забива в земята. По желание може да се подсили с инверторен монтажен елемент.

Свободно стоящите конструкции, произведени директно от Afore, се използват в микроинсталации, предназначени за индивидуални клиенти, както и в търговски и индустриални проекти (включително изграждане на фотоволтаични ферми).

Всеки път е възможно да се адаптира структурата към индивидуални проекти и предпочитания на клиента.

Топ предимства:

 1. Вертикално подреждане на модулите, в 2 реда
 2. Конструкционна стомана с повишена якост
 3. Антикорозионно покритие PosMAC
 4. 25° наклон на модулите: оптимално производство на електроенергия

Видеопредставяне:


Видео инструкция за монтаж на конструкцията KWW-002:Предлагаме ви наземна конструкция за фотоволтаични панели на ексклузивна цена. Това е готова монтажна система на утвърдената марка Afore New Energy, която се предлага в комплект с всички монтажни елементи, с помощта на които може да се монтира на различни видове почви и терени. Изработена от изключително здрава конструкционна стомана, конструкцията е най-доброто решение за наземно инсталиране на PV панели.

Технически характеристики

Конструкцията за фотоволтаични панели е проектирана да послужи при изграждането на соларни паркове и ферми. Монтирането ѝ може да се изпълни върху различни видове опори: плочи, колонни основи и геовинтове. Системата за инсталиране на наземни соларни станции се предлага със скоби за монтаж на фото-панели (средни и крайни), стоманени профили и преходен адаптер за фиксиране на геовинтове.

Наземната модулна система за монтаж на слънчеви панели е изработена от високоякостен галванизиран профил. Конструкцията е олекотена и подсилена със специална антикорозионна защита PosMAC. Следователно експлоатационният ѝ живот е изключително дълъг.

Тази земна конструкция за фотоволтаични панели на китайската компания Afore New Energy е предназначена за монтаж на моно- и поликристални 60-секторни фотомодули от почти всички производители. Тя също така е съвместима с идентични по размер модули Half-Cell. Подреждането на панелите е във вертикално двуредово разположение.

За да се проектира правилно хелиополе, е необходимо внимателно да се проучи мястото, за да се определи броят и характеристиките на обектите, които ще се разположат върху него. Също така е необходимо да се анализира колко структури са необходими за инсталиране на необходимия брой фотопанели (като се вземе предвид засенчването).

След като изчисленията бъдат направени, можете да закупите тази универсална и надеждна конструкция за соларни панели, която има множество предимства:

 • Възможност за монтаж на всякакви хоризонтални повърхности, включително такива със сложен релеф;
 • Двукомплектация със съседни или отделни фотомодули, както и обединяването им;
 • Високоякостните материали, използвани в производствения процес, гарантират здравината и дългия експлоатационен живот на конструкцията, както и нейната ремонтопригодност;
 • Бърз и лесен монтаж, който не изисква използването специализирано на оборудване.

Този тип наземна конструкция за фотоволтаични панели е оптимално решение в случаите, когато не е възможно фотомодулите да се монтират на покрив, или когато неговата ориентация спрямо слънцето не е подходяща за монтаж на панели. Конструкциите за наземен монтаж Afore са много удобни и практични, тъй като с тяхна помощ можете да инсталирате от 10 до 50 фотомодула.

Какво представлява конструкционна стомана S350GD?

Една от ключовите характеристики на наземната конструкция за монтаж на соларни панели е специалният материал, от който е изработена. S350GD е вид конструкционна стомана, част от европейския стандарт EN 10346, който определя изискванията за плоски продукти от стомана с непрекъснато горещо покритие за студено формоване.

Този стандарт се използва широко в Европа за строителни и производствени приложения, където се изисква стомана със специфични свойства. Основните характеристики на структурната стомана S350GD включват:

Покритие: S350GD е поцинкована стомана, което означава, че има защитно цинково покритие, нанесено чрез процес на горещо потапяне. Това покритие подобрява корозионната устойчивост на стоманата, като я прави подходяща за външни приложения и тежка среда.

Якост: "S" в S350GD означава "структурна", което показва, че тази стомана се използва предимно за структурни цели. Тя има минимална граница на провлачване от 350 мегапаскала (MPa), което я прави здрав и издръжлив материал. Високото съотношение на якост към тегло на S350GD я прави идеална за носещи конструкции като сгради, мостове и индустриално оборудване.

Възможност за формоване: стоманата S350GD е проектирана за студено формоване, което означава, че може лесно да бъде оформена и произведена в различни структурни компоненти без риск от повреда на материала. Това я прави подходяща за широк спектър от производствени процеси, включително огъване, щанцоване и заваряване.

Приложение: Конструкционната стомана S350GD обикновено се използва в строителната индустрия за производство на конструктивни компоненти като греди, колони, подпори и покривни конструкции. Нейната устойчивост на корозия и издръжливост я правят много подходяща за приложения на открито, включително като конструкция за фотоволтаични панели.

Съответствие със стандартите: S350GD отговаря на европейските стандарти, като гарантира последователност в свойствата и качеството на материалите. Производителите и строителите често разчитат на тези стандарти, за да гарантират безопасността и ефективността на своите конструкции.

В обобщение можем да кажем, че S350GD е поцинкована структурна стомана, известна със своята здравина, формоспособност и устойчивост на корозия. Тя играе решаваща роля в различни строителни и производствени приложения в цяла Европа, допринасяйки за създаването на здрави и дълготрайни конструкции. Съответствието ѝ с европейските стандарти я прави надежден избор за строители и производители, търсещи висококачествени стоманени продукти.

Особености на покритието PosMAC

Едва ли е необходимо да ви убеждаваме в изключителната устойчивост на тази стоманена конструкция за фотоволтаици и в изгодната ѝ цена, но въпреки това си заслужава да разгледаме още една нейна особеност. Това е повишената ѝ устойчивост на корозия. Въпросното качество на метала се дължи на уникалното антикорозионно покритие PosMAC.

PosMAC, съкратено от "Post-Processed Magnesium Aluminum Coating," (Постобработено магнезиево алуминиево покритие), е специализирано антикорозионно покритие, разработено от POSCO (преди Pohang Iron and Steel Company), един от водещите производители на стомана в Южна Корея.

PosMAC е проектиран да осигурява превъзходна устойчивост на корозия и издръжливост, което го прави идеален избор за различни приложения в индустрии като строителство, автомобилостроене, корабостроене и др. Покритието допринася за здравината на конструкциите за монтаж на соларни панели на земя.

Основните характеристики на антикорозионното покритие PosMAC включват:

Състав: PosMAC се състои основно от покритие от магнезиева (Mg) и алуминиева (Al) сплав, нанесено върху стоманени субстрати. Тази сплав е известна със своята изключителна устойчивост на корозия.

Устойчивост на корозия: PosMAC предлага изключителна устойчивост на корозия, което го прави изключително подходящо за среди с висока влажност, излагане на солена вода и други корозивни елементи. Повърхностният слой помага за удължаване на живота на стоманените конструкции и компоненти.

Издръжливост: Това покритие е много издръжливо - то запазва своите защитни свойства дори в агресивни условия. То може да издържи на абразия, удар и суров климат, осигурявайки дълготрайна експлоатация на стоманените структури.

Възможност за боядисване: Повърхността на PosMAC е проектирана така, че да може лесно да се боядисва, което позволява допълнително персонализиране и защита чрез нанасяне на допълнителни покрития и бои.

Екологичност: Процесът на полагане на покритието PosMAC е известен със своите екологични характеристики. Той минимизира използването на вредни вещества и отговаря на екологичните разпоредби.

Гъвкавост: PosMAC е многофункционален материал, който може да се използва в различни индустрии и приложения. Обикновено се използва в строителството на сгради, мостове и инфраструктура, както и в производството на автомобилни части, уреди и др. Употребата му като антикорозионно покритие за стоманена конструкция за фотоволтаици е напълно логична.

Рентабилност: Въпреки че PosMAC е високоефективно покритие, то може също да допринесе за спестяване на разходи във времето поради удължения си живот и намалените изисквания за поддръжка на защитената с него конструкция за фотоволтаици.

Контрол на качеството: POSCO поставя силен акцент върху контрола на качеството по време на производството на стомана с покритие PosMAC, гарантирайки постоянна и надеждна работа на стоманените изделия.

В заключение, PosMAC Anti-Corrosion Coating е технологично усъвършенствано решение за защита на стоманата от корозия и разрушаване вследствие влиянието на околната среда. Това иновативно покритие не само увеличава дълготрайността на стоманените продукти, но също така допринася за устойчивостта и надеждността на различните видове конструкции.

Кога наземното инсталиране на соларни панели е по-удачният вариант?

Наземното инсталиране на PV модули налага използването на готови конструкции за соларни системи, като моделът, който ви предлагаме. Монтирането на панелите на земя е универсален вариант, който предлага редица предимства при определени обстоятелства, преди всичко при наличие на големи открити пространства.

Монтирането на соларните панели на земята е за предпочитане при наличието на значително количество открита, незасенчена земя. То е идеален вариант за соларни инсталации от мащаба на комунални услуги, където множество панели могат да бъдат подредени ефективно. Това позволява максимално производство на енергия без ограниченията на размера или ориентацията на покрива.

Панелите, монтирани върху наземни конструкции за фотоволтаични системи, могат да бъдат стратегически позиционирани така, че да бъдат обърнати към слънцето под оптимален ъгъл, което увеличава производството на енергия. Тази гъвкавост е особено ценна в региони с различен ъгъл на слънцегреене през годината.

Слънчевите панели, монтирани на наземни монтажни конструкции за соларни системи, са по-лесно достъпни за почистване и поддръжка. Тази достъпност намалява разходите за поддръжка и гарантира, че панелите остават ефективни през целия им работен живот.

Ако във вашият имот има препятствия, например високи дървета или близки сгради, които хвърлят сенки върху покрива ви, наземният монтаж може да бъде по-добър избор. Стоманените конструкции за фотоволтаични панели ви позволяват да позиционирате панелите далеч от източници на сянка, осигурявайки постоянно генериране на енергия.

В случаите, когато покривът е неподходящ за инсталиране на соларен панел поради възраст, структурни проблеми или сложна архитектура, наземният монтаж осигурява жизнеспособна алтернатива, без да се нарушава целостта на вашия дом. Това е сериозна причина да поръчате от супер здравите конструкции за фотоволтаици на марката Afore.