Категории

Метална конструкция

В този раздел ще намерите готови метални конструкции за монтаж на фотоволтаични панели. Тук ще откриете носещи системи за соларни паркове и комплекти с интегриран баласт за плоски покриви. Конструкциите ни са проектирани за лесно и бързо изграждане на микроинсталации и крупни индустриални проекти.

Продуктите ни са дело на марката Afore New Energy, изработени от конструкционна стомана S350GD със специално антикорозионно покритие PosMAC. Тази смес от цинк, магнезий и алуминий осигурява до 10 пъти по-голяма устойчивост на корозия от горещо поцинкованата стомана.

Свойства и характеристики на готовите монтажни системи от стомана

Готовите системи, изработени от конструкционна стомана, са предназначени за инсталиране на соларни панели в частни домакинства и предприятия. С тяхна помощ се ускоряват значително операциите по инсталиране на соларната система и се намаляват разходите за цялостно изграждане.

Стоманените конструкции от различен тип и метод на монтаж са разработени от Afore въз основа на опита от успешно реализиране на множество проекти за алтернативни енергийни станции. Всяка конструкция, представена в каталога ни, може да се адаптира към схемата на конкретния проект и към предпочитанията на клиента. Осигуреният наклон на модулите е 25⁰, гарантиращ оптимално производство на електроенергия.

Експлоатационни предимства на стоманената конструкция

Конструкциите се сглобяват, като се вземат предвид условията на работа и местоположението на PV панелите. Всички метални елементи на рамката (направляващ профил, крайни и централни модулни скоби, монтажни скоби, преходни ъгли, свързващи части) са подсилени със специално антикорозионно покритие PosMAC - микс от цинк, магнезий и алуминий.

Висококачественият защитен слой позволява на стоманената основа да издържа на резки промени в температурата, ултравиолетова радиация и висока влажност, а също така я прави устойчива на вятър, дъжд и сняг. Срокът на експлоатация на металните конструкции със защитно покритие при агресивни климатични условия е повече от 30 години.

Дори в случай на смяна и модернизиране на соларната система, конструкцията от метал, която ще ви предоставим, запазва експлоатационните си качества и може да продължи да се използва като носеща основа за всички видове соларни панели.