Категории

Крепежни елементи за соларни панели

В този раздел е представен богатият ни асортимент от крепежни елементи за соларни панели. В категория крепежи влизат различни видове метални детайли – планки, крайни и средни скоби, монтажни шини и др. Продуктите ни са дело на престижната марка Eromatica. Отличават се с функционален дизайн, изключителна здравина и дълъг експлоатационен живот.

Защо да заложите на крепежи от поцинкована стомана?

Ключова роля в експлоатационния живот и ефективността на слънчевите електроцентрали играят характеристиките на крепежните елементи. Тяхната задача е да свързват отделните компоненти на системата в единна структура. Поцинкованите стоманени крепежни елементи, предлагани от Euromatica, са проектирани специално за монтаж на соларни панели. Те са доказали своята производителност в стотици действащи съоръжения в цяла България.

Характеристиките на крепежите, които се използват при изграждането на соларна система, са от значение както за правилното фиксиране на модулите, така и за производителността на системата. Соларните панели са подложени на ежедневни климатични и механични тестове. Нанасянето на защитно антикорозионно покритие върху стоманените свързващи детайли им дава цял набор от предимства, необходими за сложни условия на работа, например:

  • Устойчивост на резки промени в температурата и влиянието на ултравиолетовите лъчи;
  • Сила и способност да издържат на значителни натоварвания;
  • Устойчивост на механично въздействие;
  • Устойчивост на висока влажност и продължително излагане на солена среда.

Плътността на покритието на крепежните елементи от поцинкована стомана, представени във фирмения ни сайт, е най-малко 275 g/m2. Благодарение на интензитета на защитния слой, срокът на използване на стоманените крепежни елементи е над 30 години. Крепежните елементи от поцинкована стомана Евроматика са тествани за качество на всички етапи от тяхното производство, което гарантира не само антикорозионни свойства, но и високоякостни качества.

Можете да закупите крепежни елементи от поцинкована стомана за инсталация на системи от всякакъв тип. За да може носещите профили, чието тегло е по-голямо от това на алуминиевите им аналози, да не утежняват системата, се използват специални перфорации, които не влияят на здравината на частите, но значително олекотяват конструкцията.