Категории
Алуминиев профил за монтаж на соларни панели върху термопанели - L2

Алуминиев профил за монтаж на соларни панели върху термопанели - L2

Производител:Afore new energy
Модел: Al profil - L2
В наличност
 • 13.80лв.

Доставката до всяка точка на България.
Опция преглед и тест.
Срок за доставка от 1 до 3 работни дни след обработване на поръчката.
Монтаж
Сервиз
 • Експресна доставка
 • 100% Гарантирано Качество
 • Безплатна Консултация
 • Лесно Пазаруване

Алуминиев профил за монтаж на соларни панели върху термопанели или профилирана ламарина – L2 

Цена: 13.00 лв. за линеен метър без ДДС. 

За големи количества: цена по договаряне

Технически данни:

 • Височина – 60 мм 
 • Ширина  горна част – 40 мм 
 • Ширина  долна част – 100 мм 
 • Горен канал – с квадрат М8
 • Дължина на профила: 3300мм и 6500 mm
 • Материал - алуминий

Алуминиевият профил за фотоволтаични панели L2 е предназначен за монтаж на соларни модули върху термопанели или профилирана ламарина. Профилът(рейлинг) се изработва в два размера: 3300мм и 6500 mm. Дизайнът му позволява използването на допълнителни елементи: скоби, съединители, крепежни елементи към покрива или стената. Профилът е олекотен, тъй като е изработен от анодизиран алуминий.

Особености на монтажа

За да изберете правилно размера и броя на профилите, трябва да сумирате дължината или ширината на слънчевите панели (в зависимост от ориентацията на панелите). Трябва също да се вземе предвид ширината на централните и крайните скоби. Препоръчително е да оставите разстояние от най-малко 5 см в краищата.

Предварително на самия алуминиев профил за фотоволтаични панели се поставя необходимия брой скоби, което ще опрости монтажа. По-удобно е да се монтира D-гайката в края на профила, тъй като не е лесно да се държи тежкия панел с една ръка и да се поставят скобите с другата ръка.

Челният съединител за направляващ профил е необходим за свързване на два съседни профила. Той е изработен от алуминий и има два винта с вътрешен шестостен. От вътрешната страна на всеки от болтовете има специални D-гайки, които притискат профила и създават солидна конструкция.

Характеристики на алуминиевата монтажна система

Профилът, както и цялата монтажна система е проектирана за фиксиране на фотоволтаичните модули в желаната позиция. Основните изисквания към такава система за закрепване са надеждност и издръжливост. Нашите профили и цели конструкции отговарят напълно на тези изисквания: експлоатационният им период е минимум 25 години.

Нашият алуминиев профил за соларни панели е изработен от специална алуминиева сплав. Благодарение на анодирането, този метал е устойчив на ултравиолетово лъчение, влага и механично въздействие. Можете да поръчате профили за произволен брой фотоволтаични модули, като вземете предвид мощността, теглото и размера на панелите. Достъпната цена на системата се дължи на факта, че се предоставя от директен вносител.

Какъв тип профили е по-добре да изберете: алуминиеви или от неръждаема стомана?

Ако се колебаете какъв тип профили за соларни панели да изберете, то следващите редове ще ви бъдат полезни. Ще разгледаме основно възможните опции за материала. Монтажните конструкции за слънчеви системи са два вида: алуминиеви и стоманени. Системите от втория тип са изработени от черна (боядисана) или поцинкована стомана. 

Боядисаните стоманени конструкции са най-изгодни по отношение на цената на монтажа. Същевременно те образуват галванична двойка с алуминиевия корпус на фотоволтаичните модули. Това означава, че контактът с метал води до корозия.

С течение на времето боядисаните стоманени конструкции трябва да бъдат почистени и пребоядисани. Гумените уплътнения позволяват на стоманата да предотврати взаимодействието с алуминия. Въпреки това, когато ги използвате, времето за инсталиране се увеличава значително.

Ако говорим за алуминиеви профили за фотоволтаици, огромното разнообразие от форми на напречното сечение на релсите ви позволява да опростите монтажните работи. Болтове, гайки или други свързващи елементи се вкарват в специални жлебове, които профилите могат да имат по няколко. В резултат на това не е необходимо профилите да се пробиват, за да се свържат в една структура или за да се монтират соларните модули.

Основните предимства на профила от анодиран алуминий включват: по-дълъг експлоатационен живот, лекота и удобство при монтажа, по-ниска цена за изграждане на конструкцията и липсата на изискване за боядисване и експлоатационна поддръжка.