Категории

Алуминиеви профили за соларни панели

Конектор за алуминиеви профили 40x40 Неналичен

В този раздел ще намерите оптимално разнообразие от алуминиеви профили, необходими за изграждане на носещи конструкции за соларни панели. Профилите са разделени на две групи – за монтаж върху керемида и върху термопанел. Ще намерите също конектори за свързване и удължаване на профилите. Всички продукти са с топ качество, дело на марката Euromatica.

Защо алуминият е най-добрият материал за изграждане на соларни конструкции?

Ефективността на соларните панели зависи не само от техните технически характеристики, но и от правилното им и качествено монтиране. За да се осигури нужното качество е важно конструкцията да бъде изградена с качествени материали. Алуминиевите крепежни елементи са едни от най-добрите и предпочитаните.

От алуминий се изработват по-голямата част от детайлите, включително:

  • Опорни профили;
  • Ъгли;
  • Скоби с различни конфигурации;
  • Планки;
  • Съединителни адаптери.

Богат избор от алуминиеви елементи за конструкции предлага фирма Eromatica – утвърден производител на качествени продукти от различни видове метали. Соларните системи са сложни съоръжения, за които алуминиевите компоненти играят важна роля. Предвид факта, че се предлагат в различни дизайни за множество приложения, е нужна експертна намеса при избора на профилите и определянето на техния брой.

Алуминият е лек и същевременно много здрав вид метал. Той не корозира и може да се използва на открито при всякакви метеорологични условия. Детайлите от алуминий, които ви предлагаме, са анодизирани, за да се повиши механичната им якост. Алуминиевата сплав не потъмнява с времето, запазвайки висока естетичност в продължение на десетки години.

Носещият S-профил, върху който се монтира основното оборудване на системата – соларните панели, е здрав и в същото време лек. Той е устойчив на негативни въздействия на околната среда, което гарантира издръжливост на модулните конструкции.

Алуминиевият адаптер/конектор за алуминиеви профили се използва за свързване на рейките в различни области. Ъгъл на преход от 90° е необходим в системи с промени в ъгъла или в конструкции, където монтажът се извършва точно под ъгъл от 90°.