Категории

Автономни фотоволтаични системи

Гамата готови комплекти за автономни фотоволтаични системи, които предлагаме, ще покрие дори най-високите изисквания на нашите клиенти по отношение на качество, ефективност и цена. Всеки комплект съдържа нужните детайли за създаването на една готова за работа слънчева електроцентрала, в това число: кабели, монтажна конструкция, конектори и крепежни елементи.

Функция на автономната фотоволтаична система

В настоящия момент на сериозна енергийна несигурност, все повече хора насочват поглед към фотоволтаичните централи. Използването на слънчевата енергия за задоволяване на енергийните нужди е приоритет както на малките и средни предприятия, така и на собствениците на еднофамилни жилища.

Автономната слънчева електроцентрала е незаменима в ситуации, когато не е възможно обектът да се присъедини към обществената електрическа мрежа или липсва такова желание от съображение за финансова рентабилност. Независимата от мрежата система може да се окаже източник на качествено и стабилно електрозахранване, ако е правилно конфигурирана и изградена.

Соларните инсталации се използват в редица случаи, например: при пълна недостъпност на електропреносната мрежа в района, прекъсвания на електрозахранването, продължителна липса на електроенергия. Една добре подбрана и инсталирана система напълно ще реши проблема с електрозахранването.

Комплектация на автономните PV системи: от какво имате нужда?

Комплектите автономни соларни системи включват висококачествено оборудване на водещи световни производители. Стандартният автономен комплект съдържа: соларни панели на престижната марка Futura Sun, хибриден инвертор Afore, гел акумулатор за съхранение на електричество на марката ULTIMATRON FRANCE и аксесоари, нужни за монтаж на панелите и свързване на системата.

За да създадете висококачествена и надеждна автономна слънчева електроцентрала за дома, трябва да се погрижите за създаването на балансирана схема между панелите и останалото оборудване. Фотоволтаичните модули обикновено се монтират на покрива с помощта на специална конструкция (включена в комплекта) и специални крепежни елементи. За да автоматизирате процеса на работа, имате нужда от инвертор.

Превключването се осъществява посредством конектори и кабели. Независимостта от електропреносната мрежа е възможна благодарение на акумулаторните батерии. Цената на станцията ще зависи пряко от количеството и производителността на системата. Като вносител на всички компоненти, нашата компания предлага автономни фотоволтаични системи за дома на конкурентни цени. Срокът на експлоатация се оценява на 30 години. Гаранция - до 10 години.

Освен на покрива, PV панелите могат да се монтират също директно на земята и на специални тракери. Основният фактор при избора на мястото за тяхното монтиране е достъпът до слънчева светлина. Важен фактор е ориентацията на фотоволтаичната система. Времето на пиково генериране на енергия зависи пряко от нея. Избира се място, което е най-продължително огрявано от слънцето.

За да създадете висококачествена соларна система, трябва да вземете предвид следните параметри:

  • Мощност и вид на панелите;
  • Тип на инвертора;
  • Капацитет на батерията;
  • Производство на електроенергия на месец през зимата и лятото, за 8 и 12 месеца.

Правилно конфигурираната и завършена автономна слънчева система е в състояние да осигури непрекъснато захранване на целия списък от домакински електрически консуматори. Избирайки някоя от перфектно окомплектованите ни автономни соларни системи на изгодни цени, вие имате готово решение и се нуждаете единствено от надеждна фирма, която да извърши инсталацията.

Слънчевите електроцентрали - изгодна инвестиция

През последните години фотоволтаичните инсталации стават все по-популярни. Правителствата на много страни, включително България, подкрепят проекти, обхващащи инсталиране на панели. Този успех се дължи на пълната екологичност и висока ефективност на системите. В крайна сметка можете не само да осигурите електричеството за дома си, но и да продадете излишната електроенергия на електроснабдителната компания.

Друг несъмнен плюс на инвестирането в напълно готови за експлоатация автономни фотоволтаични системи на преференциални цени е бързото изплащане: приблизително в рамките на 3-5 години. Системите, които ви предлагаме са надеждни и работят без загуба на качество за срок от минимум 25 години. И накрая, те са универсални, защото могат да се използват не само в частния сектор, но и в много сфери на индустрията.