Категории
Afore Smart Meter 50 kW трифазен ограничител за експорт на енергия

Afore Smart Meter 50 kW трифазен ограничител за експорт на енергия

Производител:Afore new energy
Модел: Afore Smart Meter - 50 kW
В наличност
  • 400.00лв.

Доставката до всяка точка на България.
Опция преглед и тест.
Срок за доставка от 1 до 3 работни дни след обработване на поръчката.
Монтаж
Сервиз
  • Експресна доставка
  • 100% Гарантирано Качество
  • Безплатна Консултация
  • Лесно Пазаруване

50 kW трифазен ограничител за експорт на енергия - Afore Smart Meter

Afore SmartMeter е интелигентно устройство за управление на свързани с мрежата инвертори на Afore. Неговата функция включва измерване на консумираната и върната енергия в мрежата и предаване на тези данни към инвертора чрез комуникационния протокол RS485. 

Втората функция на устройството е да можете да се уверите, че мощността на инвертора е по-малка или равна на консумацията на електроенергия на потребителя и че мощността не се прехвърля към мрежата. Модулния му дизайн предлага предимства като малък размер, лесна инсталация и лесна мрежова връзка. Захваща се към стената чрез 35 милиметрова DIN шина.

SmartMeter се използва в мрежови соларни електроцентрали за компенсиране на собственото им потребление, като работи без свързване на "зелената" тарифа.

Технически спецификации:

Мощност AC, kW 50 kW
Максимална мощност AC, kW 55 kW
Степен на точност, % 1 %
Номинално напрежение AC, V 230/400 AC,V
Диапазон на променливотоково напрежение, V 320-440 V
Номинален ток AC, A 3 х 72.5 А
Максимален променлив ток, A 3 х 80 А
Номинална честота, Hz 50/60 Hz
Честотен диапазон, Hz 45-65 Hz
Тип мрежа 3P + N
Връзка RS485
Размери 70x100x65 mm
Степен на защита IP20
Монтажни параметри Чрез 35 mm DIN шина

Afore Smart Meter е гама интелигентни измервателни устройства за соларни системи на марката Afore new energy. Трифазният 50-киловатов ограничител за експорт на енергия е предназначен за инсталиране в трифазни соларни системи като средство за отчитане на предадената и получената от мрежата електроенергия. Уредът може да определи колко енергия е получена от електропровода и колко е прехвърлена към него.

Свойства на ограничителя за експорт на енергия

Висококачественият смарт ограничител Афоре може да се използва в мрежови и хибридни соларни системи, свързани към електропреносната мрежа. Покупката на такова устройство не е необходима за автономни системи, които не черпят и не продават генерираната електрическа енергия на локалната мрежа.

Ограничителят ви позволява да осигурите:

  • Пълно отчитане на пренесената електроенергия в двете посоки. Той отчита енергията, която домакинството консумира, когато станцията не работи или работи с недостатъчна мощност, за да отговори на нуждите на съществуващото оборудване, а също така контролира количеството излишна мощност, прехвърлена в мрежата;
  • Възможност за дистанционно предаване на показатели по протоколите, приети за автоматизирани системи за търговско измерване на електроенергия;
  • Съответствие с изискванията, предписани в резолюцията на NKREKP „За продажбата и отчитането на електрическата енергия“.

Освен това самият смарт метър ограничител трябва да отговаря на изискванията на регионалните енергийни компании във вашия регион (имайте предвид, че всеки доставчик има различни препоръки) и да присъства в Държавния регистър на измервателните уреди на България. За да се гарантира пълното съответствие на устройството със законовата уредба за неговото използване, то трябва да се закупи от регламентиран доставчик, какъвто е нашата компания.

Насоки при избора на уред за двупосочно отчитане на енергията

Изборът на ограничител за експорт на енергия следва да се направи от специалист на база вида и мощността на соларната система. Следващите насоки имат единствено информативна цел и компанията ни не се ангажира с възникнали проблеми, поради некомпетентно избрано устройство.

За да се избере правилния измервателен уред, следва да се реши какъв да бъде интервалът между проверките. Колкото по-голям е, толкова по-дълго вашето устройство ще работи без допълнителни проверки. За еднофазни измервателни уреди интервалът е 16 години, а за трифазни - 10.

Важно е да се прецени нуждата от вграден GSM модул. Целта му е уредът да може самостоятелно да предава показания на сървъра без човешка намеса. Броят на тарифите също е от значение. Има дву- и тритарифни модели. Цената на последните е по-висока, но с тяхна помощ могат да се вземат предвид енергийните потоци в зависимост от времето на годината и деня.

Важен параметър е класът на точност на измервателя. Стандартът е 2.0 (отклонение не повече от 2%). За соларни системи с мощност от 10 MW или повече се приема клас на точност 1,0, какъвто е при Smart Meter Afore.

Инструкции за монтаж на монофазен ограничител за експорт на енергия - Afore 50kW - Smart Meter- TAPM-50kW

Пароли за вход и настройка: 5432, 6231

CE Сертификат - Afore 50kW - TAPM-50KW