Категории
 Afore Smart Meter 130 kW трифазен ограничител за експорт на енергия

Afore Smart Meter 130 kW трифазен ограничител за експорт на енергия

Производител:Afore new energy
Модел: Afore Smart Meter - 130 kW
В наличност
  • 720.00лв.

Доставката до всяка точка на България.
Опция преглед и тест.
Срок за доставка от 1 до 3 работни дни след обработване на поръчката.
Монтаж
Сервиз
  • Експресна доставка
  • 100% Гарантирано Качество
  • Безплатна Консултация
  • Лесно Пазаруване
130 kW трифазен ограничител за експорт на енергия - Afore Smart Meter


Afore SmartMeter е интелигентно устройство за управление на свързани с мрежата инвертори на Afore. Неговата функция включва измерване на консумираната и върната енергия в мрежата и предаване на тези данни към инвертора чрез комуникационния протокол RS485. Втората функция на устройството е да можете да се уверите, че мощността на инвертора е по-малка или равна на консумацията на електроенергия на потребителя и че мощността не се прехвърля към мрежата. Модулния му дизайн предлага предимства като малък размер, лесна инсталация и лесна мрежова връзка. Захваща се към стената чрез 35 милиметрова DIN шина.

SmartMeter се използва в мрежови соларни електроцентрали за компенсиране на собственото им потребление, като работи без свързване на "зелената" тарифа.

Технически спецификации:

Мощност AC, kW130 kW
Максимална мощност AC, kW150 kW
Степен на точност, %1 %
Номинално напрежение AC, V230/400 AC,V
Диапазон на променливотоково напрежение, V320-440 V
Номинален ток AC, A3 х 200 А (CT max 3x5000A)
Максимален променлив ток, A3 х 220 А (CT max 3x5000A)
Номинална честота, Hz50/60 Hz
Честотен диапазон, Hz45-65 Hz
Тип мрежа3P + N
ВръзкаRS485
Размери70x100x65 mm
Степен на защитаIP20
Монтажни параметриЧрез 35 mm DIN шина

Инструкции за монтаж на монофазен ограничител за експорт на енергия - Afore 130kW - Smart Meter- TAPM-130kW

Пароли за вход и настройка: 5432, 6231

CE Сертификат - Afore 130kW - TAPM-130KW

Трифазният ограничител Afore Smart Meter 130 kW е устройство, предназначено да управлява експорта на мощност в трифазни електрически инсталации, базирани на възобновяема енергия – най-често PV (фотоволтаични) системи.

С нарастването на производството на енергия от възобновяеми източници нараства и необходимостта от управление на потока на електроенергия както към, така и от мрежата. Прецизното управление осигурява стабилност и предотвратява претоварване на мрежата и точно тук е мястото, където устройства като Afore Smart Meter влизат в действие.

Предназначение и свойства

Главната функция на Afore Smart Meter е да ограничи количеството електроенергия, изнесено към мрежата, оттук и терминът „ограничител на експорта“.Това е особено важно в региони, където местните разпоредби и политики изискват ограничаване на количеството енергия, което може да бъде върнато обратно в мрежата от възобновяеми енергийни източници.

Чрез контролиране на експорта на енергия, интелигентният измервателен уред помага да се осигури съответствие с мрежовите изисквания и разпоредби, като същевременно се максимизира собственото потребление на генерирана от слънцето енергия в помещенията.

Основните характеристики на Afore Smart Meter включват способността му да се справя с големи мощности с номинална мощност от 130 kW. Това го прави подходящ за по-мащабни търговски или промишлени инсталации, където се генерират и консумират значителни количества енергия. Освен това, тъй като е трифазно устройство, то е съвместимо с трифазни електрически системи, които обикновено се срещат в такива настройки.

Интелигентно проследяване на потока на електроенергия в системата

Интелигентният измервателен уред има задачата да следи потока на електроенергия в системата и да коригира експорта на енергия, ако е необходимо, за да остане в рамките на предварително зададени граници. Това обикновено се постига чрез ограничаване на производството на ток от възобновяеми енергийни източници, когато бъде достигнат лимитът за износ, като по този начин се дава приоритет на локалното потребление.

Инсталирането на Afore Smart Meter включва интегрирането му в електрическата система на имота, обикновено между възобновяемия източник на енергия ( слънчеви панели) и точката на свързване към мрежата. Веднъж инсталирано, устройството може да се конфигурира и наблюдава дистанционно, което позволява удобно управление и коригиране на настройките, ако е необходимо.