Категории

Аксесоари за соларни системи

В този раздел на фирмения ни уебсайт ще намерите богат асортимент от висококачествени аксесоари за соларни системи. Гамата продукти включва трифазни и монофазни ограничители за експорт на енергия, комплекти мъжки/женски конектори, а също и соларни кабели с UV защита с различен диаметър. Аксесоарите са дребният детайл, който ще направи соларната ви система работеща и ефективна.

Допълнително оборудване – какво включва?

Соларните системи са най-достъпният и ефективен източник на алтернативна енергия. Такава система е проста и практична, но в нейния дизайн влизат множество компоненти – основно и допълнително оборудване. Аксесоарите за инвертори и контролери играят важна роля в работата на всяка соларна система. Ето защо е важно техните параметри и качество да отговарят на тези на основното оборудване.

Необходимостта от закупуване на аксесоари обикновено е плод на желанието да се подобри и опрости управлението на соларната електроцентрала. С помощта на специална група устройства потребителят може да следи определени параметри, като предприема навременни действия за решаване на възможни проблеми.

Допълнителното оборудване може да включва широка гама устройства като:

  • Интелигентни измервателни уреди. Използват се за управление на инверторни устройства, свързани към мрежата. Измерват консумираната и върната енергия. Използването на такива измервателни уреди е уместно в мрежовите соларни системи, които не са свързани към преференциалната тарифа;
  • Информационни и измервателни табла за контролери. Предоставят на потребителя подробни данни за работата на PV системата. Дисплеят на устройството показва информация за напрежението на батерията, силата на тока на фотопанелите, както и общото генериране на ватчасове от последното нулиране;
  • Контролни панели. Оборудвани са с екрани с подсветка, на които се извеждат всички диагностични данни за работата на слънчевата система. Благодарение на големите бутони за управление, панелът ви позволява бързо да конфигурирате основните параметри на системата;
  • Адаптери. Тези устройства осигуряват възможност за Bluetooth връзка към VE порта за последваща диагностика или обмен на данни.

В каталога ни ще откриете последно поколение монофазни и трифазни ограничители за експорт на енергия. Серията Afore Smart Meter включва интелигентни решения за управление на свързани с мрежата инвертори на Afore. Соларните ни кабели са гъвкави, огнезащитени и с ниска токсичност. Предлагат се в различни размери и цветове.